NOTÍCIES

20è aniversari de Lesena, Servei Integral al Patrimoni

Avui, 25 d’abril de 2022, fa 20 anys que Pau Arroyo Casals va fundar la nostra empresa. Volem aprofitar l’ocasió per donar les gràcies a totes les persones que, en un moment o altre, han fet possible tirar endavant aquest projecte. Ens satisfà poder participar en la conservació del nostre patrimoni cultural.
Un dels primers treballs que vam dur a terme, entre els mesos d’abril i maig de 2003, va ser una intervenció d’urgència a la portalada de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries (Alt Empordà).

Hem finalitzat la recuperació dels esgrafiats de les façanes del carrer Major de la casa del Portal del Pardo, al Vendrell

Entre els mesos de juny i d’agost de 2021 hem dut a terme el procés de conservació-restauració dels esgrafiats barrocs de les façanes del carrer Major de la casa del Portal del Pardo, al Vendrell, seu de la Fundació Apel·les Fenosa. A més dels esgrafiats, s’han tractat els elements ornamentals de pedra tallada, d’època renaixentista, de les obertures. La superfície total intervinguda ha estat de 98,13 m 2.

Estem participant en la salvaguarda dels mosaics de l’antiga piscina coberta Brisamar de Coma-ruga

La nostra empresa està participant en el procés de salvaguarda, i posterior conservació-restauració, dels mosaics de tessel·les que l’artista Santiago Padrós va instal·lar en els murs de l’antiga piscina coberta Brisamar (edifici que avui en dia es coneix amb el nom de Tabaris), ubicat al barri marítim de Coma-ruga del Vendrell. L’operació, d’una gran envergadura, consisteix a extreure els mosaics de l’edifici juntament amb el mur que els suporta (amb la tècnica denominada stacco a masello). Els treballs es basen en el projecte executiu redactat pel conservador-restaurador i director tècnic de la nostra empresa, Pau Arroyo, juntament amb les arquitectes Àfrica Caserras i Elisenda Rosàs. La superfície total d’actuació és de 192,27 m2. En un dels mosaics, de 102,06 m2, s’hi representen tres escenes de caràcter mitològic: Posidó i Amfitride amb la cort de dofins, Apol·lo conduint el carro del Sol i El jardí de les Hespèrides.

Ens han adjudicat la redacció del projecte de conservació-restauració de la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat

El Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya ens ha adjudicat la redacció del projecte executiu de conservació-restauració dels paraments de pedra (murs i volta) de la part gòtica de la capella de Sant Jordi, al Palau de la Generalitat.

Hem realitzat una intervenció al Mausoleu de Jaume I

Entre els dies 11 i 13 de març hem estat duent a terme una actuació de conservació curativa del Mausoleu del Rei Jaume I ubicat al Palau Municipal de Tarragona. Concretament, hem realitzat una neteja especialitzada de totes les superfícies de l’obra amb l’objectiu de recuperar la llegibilitat i els valors plàstics que conté. El mausoleu, d’estil modernista, va ser projectat per Lluís Domènech i Montaner. Va ser obrat per l’escultor Narcís Bosch i pel mosaïcista Lluís Bru.

S’exposen a Tarragona diverses peces arqueològiques restaurades per nosaltres

En el marc de l’exposició “TARRACO/MNAT” es mostren des del 16 de juny de 2018 al Tinglado 4 del Port de Tarragona cinc peces d’època romana restaurades per la nostra empresa. Es tracta de tres estàtues monumentals de marbre de Carrara i de dues escultures de bronze que formaven part d’uns fulcra triclinorum.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close