Estucs esgrafiats

Esgrafiats de l’antiga capella de la casa del Portal del Pardo

La casa del Portal del Pardo del Vendrell, és un edifici senyorial bastit durant el segle XVI que va ser àmpliament reformat a finals del segle XVIII. En aquest moment, les façanes van ser revestides amb una rica ornamentació esgrafiada, seguint l’estètica i la iconografia pròpia de l’art barroc. Actualment, l’edifici acull la seu de la Fundació Apel·les Fenosa i disposa de la categoria de BCIN. La nostra intervenció, duta a terme entre inicis de desembre de 2020 i finals de gener de 2021, es va centrar en els esgrafiats de la capella i de la torre adjacent que donen al pati de la casa. L’objectiu marcat va ser millorar l’estat de conservació i la llegibilitat dels esgrafiats, atesos llurs valors històrics i artístics.

Esgrafiats de cal Miquelot

Entre els mesos d’abril i juliol de 2006 vam dur a terme la intervenció de conservació-restauració de les façanes de l’edifici conegut amb el nom de cal Miquelot, al Vendrell. La casa, construïda el 1599 per la família Nin, va patir una important remodelació l’any 1922, moment en què es van realitzar els esgrafiats de les façanes. Aquests mostren diferents escenes de la vida rural relacionats amb l’agricultura.

Els esgrafiats havien arribat als nostres dies en un estat deplorable. Parts importants del revestiment s’havien perdut i, la resta, mostrava greus problemes d’estabilitat. La nostra actuació va consistir, bàsicament, en realitzar treballs de neteja, fixació i reintegració de les llacunes, recuperant els motius ornamentals perduts.

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close